MENIU

PETIŢIE: Spune NU violenţei în Piaţa Universităţii. SEMNEAZĂ AICI!

PETIŢIE: Spune NU violenţei în Piaţa Universităţii

Patru zile de proteste în Capitală! Duminică seară, în Piaţa Universităţii au avut loc violenţe fără precedent în ultimele două decenii în România. REALITATEA.NET te invită să susţii petiţia: Spune NU violenţei în Piaţa Universităţii.

Cea de-a treia zi de proteste a fost marcată de luptele dintre forţele de ordine şi civili, unii dintre ei membrii unor galerii de fotbal, care cereau demisia lui Traian Băsescu. Mai mulţi jandarmi şi civili au fost răniţi. Chiar şi unii care veniseră să protesteze paşnic. VEZI VIDEO

A fost o noapte de foc în centrul Capitalei. Zeci de incendii au fost provocate de protestatari şi mai mulţi oameni au fost răniţi după ce o sticlă incendiară a fost aruncată în ei. O maşină a ars în întregime şi mai multe tonete, bănci, pubele şi decoraţiuni stradale au fost incendiate.

PROTESTELE ÎN CIFRE: Trei zile de revolte VIOLENTE în România

Deşi au primit nenumărate solicitări, pompierii au reuşit cu greu să ajungă la incedii. Fie jandarmii nu permiteau accesul maşinilor de urgenţă, fie protestatarii atacau autospecialele cu pietre. De altfel, o maşină a pompierilor a fost distrusă de manifestanţi şi o autospecială a fost avariată.

Protestele au lăsat urme în centrul Capitalei. Demonstranţii au spart geamuri, au scos garduri de protecţie din pământ şi au vandalizat sataţii de autobuz.

REALITATEA.NET te invită se semnezi petiţia Spune NU violenţei în Piaţa Universităţii!

Mai multe articole despre:
proteste guvern Traian Băsescu petiţie