MENIU

Franța a DEPĂȘIT, astăzi, pragul de 40 de persoane imunizate cu cel puțin o doză de vaccin anti-COVID. Mesajul lui Macron

Vaccin anti-Covid19

Motiv de bucurie pentru autoritățile franceze. Pragul de 40 de milioane de persoane vaccinate anti-Covid-19 cu prima doză a fost depăşit, astăzi, anunțul fiind făcut chiar de către preşedintele Emmanuel Macron, într-un mesaj publicat pe reţeaua de socializare Twitter. 

''40 de milioane de francezi au primit cel puţin o doză de vaccin, adică aproape 60% din populaţie (mai mult cu 4 milioane în 15 zile)'', a precizat Macron.

''Împreună vom învinge virusul. Continuăm!'', a adăugat şeful statului francez în contextul în care mobilizarea celor care se opun paşaportului sanitar este în creştere pe teritoriul ţării.

Pragul a fost atins la doar câteva ore distanță de adoptarea în parlamentul francez a proiectului de lege care prevede extinderea paşaportului sanitar - subiect controversat -  şi a obligativităţii vaccinării pentru personalul de îngrijire, măsuri anunţate de Emmanuel Macron pe data de 12 iulie pentru a face faţă ''celui de-al patrulea val'' al pandemiei de coronavirus, generat de varianta mult mai contagioasă, cunoscută și sub numele de varianta indiană sau, mai nou, Delta. 

Potrivit Ministerului Sănătăţii, aproximativ 50%, respectiv 33,2 milioane, au o schemă de vaccinare completă.
 
Cifrele-cheie ale situaţiei sanitare (internări şi număr de pacienţi aflaţi la terapie intensivă) rămân stabile, în pofida creşterii abrupte a numărului de cazuri de contaminări, de aproximativ două săptămâni (16.167 de cazuri noi duminică).
 
Tendinţa pe şapte zile rămâne pe o creştere lentă, dar constantă, cu 1.837 de internări (1.800 sâmbătă) în secţii de spital într-o săptămână, dintre care 376 în stare critică. COVID-19 a făcut şase victime în 24 de ore, pentru un total de 111.644 de decese de la începutul pandemiei, relatează Agerpres
Mai multe articole despre:
franta vaccin anticovid vaccinare anticovid