MENIU

Peste 3 milioane de ucraineni, forțați să plece în țările europene. Podoliak: Nu este aceasta o CATASTROFĂ umanitară globală?

Mikhailo Podoliak (dreapta)

Peste trei milioane de ucraineni au fost nevoiți să părăsească Ucraina, luând drumul țărilor europene ca urmare a invaziei forțelor ruse, declanșat de Vladimir Putin, a scris pe Twitter Mykhailo Podoliak, consilier al șefului Președinției.

„Peste 3 milioane de ucraineni sunt forțați să fugă în țările europene. În total, 11-12 milioane de IDP (persoane care sunt forțate să-și părăsească locuința, dar care rămân în granițele țării sale - n.r.) sunt forțați să-și părăsească orașele fiind distruse de artileria rusă. Fiți conștienți de această cifră. Rusia distruge viețile a milioane de oameni. Nu este aceasta încă o catastrofă umanitară globală?” a scris Podoliak, în mesajul transmis.

Pe 24 februarie, președintele rus Vladimir Putin a anunțat începutul unei invazii pe scară largă a Ucrainei. Trupele ruse au bombardat și au distrus infrastructura cheie, efectuând bombardamente masive zone rezidențiale ale orașelor și satelor ucrainene folosind artilerie, lansatoare de rachete multiple și rachete balistice.