MENIU

Peste 28.700 de români s-au infectat cu Sars-Cov-2 după vaccinare - Cu cât se reduce transmiterea virusului

Câți români s-au infectat cu Sars-Cov-2 după vaccinare

23.793 de români s-au infectat cu noul coronavirus până în prezent după ce au primit prima doză de vaccin. În privința celor care s-au vaccinat cu ambele doze, numărul celor care au făcut Covid-19 este de 4.922. Anunțul a fost făcut joi de medicul Valeriu Gheorghiță. 

Potrivit coordonatorului campaniei de vaccinare, cei 23.793 de români reprezintă 0,5% dintre persoanele care s-au vaccinat cu o doză. Aceștia s-au infectat înainte de momentul în care a crescut numărul anticorpilor. 

În cazul celor vaccinați complet, cei 4.922 care s-au infectat reprezintă 0,1% din totalul persoanelor imunizate. Aceștia s-au infectat într-un interval de 30 de zile de la efectuarea schemei complete de vaccinare, a precizat Gheorghiță.

Medicul militar a mai informat că, potrivit unui articol științific publicat recent, persoanele infectate după prima doză au avut risc de transmitere la contacți cu 50% mai mic decât cele nevaccinate. ”Avem date clare că vaccinarea reduce transmiterea”, a adăugat coordonatorul CNCAV. 

Rata de acoperire vaccinală la nivel național este de aproximativ 25%, la care se adaugă și procentul de imunitate colectivă obținut la trecerea prin boală, a mai precizat medicul, potrivit hotnews.ro.

De la debutul campaniei de imunizare până în 24 iunie, 4.672.751 de români s-au vaccinat, numărul celor care au schema completă fiind de 4.431.338.