MENIU

Peste 2000 de infectări cu COVID-19 în doar 24 de ore, în Israel. Autoritățile iau în calcul mai multe scenarii

Peste 2000 de infectări cu COVID-19 în doar 24 de ore, în Israel. Autoritățile iau în calcul mai multe scenarii

Situație alarmantă în Israel, recunoscută și de autorități, ca urmare a creșterii numărului de infectări cu coronavirus. Este vorba despre 2.011 de noi cazuri de infectare cu COVID-19 înregistrate în ultimele 24 de ore, o cifră pe care autorităţile o consideră drept limită pentru a reimpune izolarea totală, relatează EFE, preluată de Agerpres. 

Se aşteaptă ca Ronni Gamzu, noul coordonator naţional pentru pandemia de coronavirus, să prezinte în cursul zilei de astăzi noul plan pentru încetinirea răspândirii celui de-al doilea val de COVID-19, care deocamdată nu a reuşit să fie controlat, în ciuda faptului că o bună parte a populaţiei respectă normele de distanţare fizică şi purtarea măştilor sanitare.

Potrivit mass-media locale, intenţia lui Gamzu ar fi să evite cu orice preţ reimpunerea izolării totale, lucru ce părea iminent în ultimele săptămâni şi pe care însuşi ministrul Sănătăţii, Yuli Edelstein, îl credea "inevitabil" după depăşirea pragului celor 2.000 de contagieri zilnice.

Numărul total al contagierilor se ridică în prezent la 64.649, de la detectarea primului caz în această ţară, la sfârşitul lunii februarie.

Dintre persoanele infectate, 321 sunt în stare gravă, 97 având nevoie de ventilatoare, în timp ce numărul deceselor a urcat  la 480.


Mai multe articole despre:
israel coronavirus