MENIU

Peste 200 de copii s-au imunizat la centrul de vaccinare deschis la Palatul Copiilor - Tot mai mulți părinți își vaccinează copiii

Tot mai mulți părinți își vaccinează copiii

Peste 200 de copii s-au imunizat la centrul de vaccinare deschis la Palatul Copiilor din Sectorul 4, în primele 3 zile de vaccinare a copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani. Ministrul sănătății Alexandru Rafila a mers într-o vizită alături de primarul Daniel Băluță pentru a vedea cum a fost amenajat centrul de vaccinare pentru micuții care merg să se imunizeze. 

Ministrul sănătății și primarul sectorului 4 au transmis că încearcă să pună la dispoziție cadrelor medicale toate resursele necesare pentru a face vaccinarea celor mici mai plăcută, pentru a îndepărta teama firească de ace. 

Părinții spun că merg cu copii la vaccinare pentru că vor să îi protejeze de virus, în contextul numărului din ce în ce mai mare de infectări zilnice, și pentru a-i putea trimite in sigurantă la scoală.

Miercuri a început vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani și se poate face fără programare, prin prezentarea directă în cabinetele centrelor de imunizare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie care au disponibile doze pediatrice. Vaccinarea se face doar cu acordul scris al părinților și în prezența acestora. 

Mai multe articole despre:
copii vaccinare palatul copiilor