MENIU

Peste 20 de VICTIME la intrarea într-un lăcaș de cult - Unde a avut loc tragedia | VIDEO

Zeci de mii de persoane s-au călcat în picioare pentru a intra într-un sanctuar hindus. Autoritățile au anunțat peste 10 morți și mai mulți răniți. Bilanțul victimelor este în creștere.

Cel puțin 12 oameni au murit și alți 13 au fost răniți, după ce zeci de mii de persoane s-au călcat în picioare, ca să ajungă într-un lăcaș de cult din Kashmirul indian.  Autoritățile au anunțat că bilanțul deceselor ar putea crește. Drumul care duce la sanctuarul situat în vârful unui deal era plin de credincioși, care voiau să se roage de Anul Nou. Lăcașul unde a avut loc tragedia este unul dintre cele mai aglomerate din India. În fiecare zi, zeci de mii de persoane merg acolo, relatează Realitatea PLUS.

Mata Vaishno Devi este unul dintre cele mai aglomerate lăcaşuri de cult din nordul Indiei şi în fiecare zi zeci de mii de persoane merg acolo să se roage.

"Guvernul a cerut o anchetă în legătură cu busculada de la altarul Shri Mata Vaishno Devi", a informat el.

Premierul Narendra Modi a declarat pe Twitter că este "extrem de întristat de pierderea de vieţi omeneşti", precizând că se află în contact cu autorităţile locale.

El a mai prezentat "condoleanţe familiilor îndoliate" şi le-a urat răniţilor însănătoşire grabnică, potrivit AFP, relatează Agerpres.