MENIU

Peste 2.000 de polițiști, la vânătoare de vitezomani. Care sunt drumurile vizate de aparate radar

Minivacanţa de Crăciun ia, astăzi, sfârşit pentru mulţi dintre români. Turiştii care însă se grăbesc spre casă trebuie să ştie că drumurile sunt împânzite de aparate radar şi mii de poliţişti sunt cu ochii pe ei, unii chiar şi din elicopter, potrivit Realitatea TV.

UPDATE 11:15. 25.000 de şoferi au fost amendaţi în ultimele 72 de ore de către poliţişti, în toată ţara, potrivit comisarului de la Poliția Rutieră, Paul Toma, informează Realitatea TV.

"În ultimele 72 de ore, pentru nerespectarea normelor rutiere, au fost aplicate peste 25.000 de sancțiuni. Pentru consumul de alcool au fost întocmite dosare penale. Ne așteptăm la o intensificare a deplasărilor, în special dinspre stațiunile montane, dar și către stațiunele montane. Poliția rutieră a luat măsuri suplimentare și cu ajutorul a două aeronave se va realiza un survol atât pe DN1, cât și pe autostrada București-Pitești", a spus Paul Toma. 

UPDATE 10:04. Se circulă bine la această oră, pe principalele drumuri naționale, dar și pe autostrăzi, a transmis corespondentul Realitatea TV, Raluca Măndoiu.

Sunt amplasate aproximativ 440 de aparate radar atât pe drumurile naționale, cât și pe A1, A2 și A3. Sunt peste 2.000 de polițiști, astăzi, la datorie.

Pe DN1 și pe Autostrada București-Pitești traficul e survolat din două elicoptere ale Inspectoratului General de Aviație.

Polițiștii fac apel la șoferi să plece din timp la drum, astfel încât să evite orele de vârf și să aleagă rute ocolitoare.

Pe de altă parte, autorităţile susţin că au găsit metoda pentru a-i scăpa de aglomeraţie pe şoferi: o aplicaţie online care se actualizată în timp real. Harta interactivă este extrem de utilă conducătorilor auto care vor să vină sau să plece din ţară. Printr-un simplu click pe site-ul Politiei de Frontieră, aceştia pot să vadă toate punctele de trecere cât sunt de aglomerate şi să se orienteze către cea mai liberă vamă.

Frontierele unde timpul de aşteptare este de până la 20 de minute sunt marcate pe hartă cu verde, până într-o oră cu galben, iar peste 60 de minute cu roşu.

 
Mai multe articole despre:
amenzi radare Poliţia Rutieră