MENIU

Personalul militar și civil din Armată, vaccinat împotriva Covid în a doua jumătate a lunii ianuarie. Cine are prioritate

Personalul militar și civil din Armată, vaccinat împotriva Covid în a doua jumătate a lunii ianuarie. Cine are prioritate

Ministerul Apărării a anunțat vineri seară că a stabilit măsurile organizatorice pentru imunizarea voluntară a personalului militar și civil care activează în Armata României. Este vorba despre militarii în rezervă, retragere, veteranii și văduvele de război. Vaccinarea se va face în centre proprii ale MApN

MApN transmite că, potrivit estimărilor Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), vaccinarea personalului din Armată va începe în a doua jumătate a lunii. 

Vaccinarea personalului militar și civil se va face în centre proprii ale MApN, care vor fi evaluate și acreditate de Direcția medicală a ministerului, comunicate Institutului Național de Sănătate Publică, prin CNCAV, și incluse în Registrul electronic național de vaccinare, precum și în aplicația informatică dedicată (Platforma națională de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19). Fiecare centru va avea unul sau mai multe puncte de vaccinare care vor funcționa zilnic, de la 08:00 la 20:00, inclusiv în zilele de sărbători legale.

Unitățile militare vor planifica, în centrele de vaccinare ale MApN, vaccinarea personalului și rezerviștilor voluntari proprii, iar pensionarii militari, veteranii și văduvele de război vor fi planificați prin intermediul centrelor militare județene, de sector sau zonale, informează sursa citată.  

Pensionarii militari, veteranii și văduvele de război vor fi înștiințați în legătură cu procedura de înscriere și programare prin intermediul centrelor militare județene, de sector sau zonale. 
”În acest sens, printr-un mesaj inserat de Casa de pensii sectorială a MApN pe spatele cuponului de pensie, pensionarii militari și veteranii de război vor fi anunțați că, în situația în care își exprimă consimțământul pentru a se vaccina împotriva COVID-19, se pot adresa centrului militar de pe raza de domiciliu, de luni până vineri, între orele 08.00-16.00, pentru programare și informații suplimentare”, mai anunță MApN. 

În cazul celor care doresc să se vaccineze, dar nu se pot deplasa vor fi organizate echipe mobile. 
”În situațiile în care personalul militar în rezervă, retragere, veteranii și văduvele de război sau membrii de familie ai acestora nu se pot deplasa la centrele de vaccinare ale MApN, comandanții unităților și centrelor militare vor solicita sprijinul Direcțiilor de Sănătate Publică pentru programarea acestora la alte centre de vaccinare, din rețeaua Ministerului Sănătații, mai apropiate de zona de domiciliu”, se mai arată în comunicat. 

MApN anunță și că va fi suplimentat numărul posturilor din call-center-urile deservite de militari, programările pentru vaccinare putându-se face în fiecare zi, de la 08:00 la 22:00. 

La finalul comunicatului, ministerul Apărării reamintește că vaccinarea este voluntară, dar subliază că ”trebuie să gândim și să luăm cele mai bune decizii pentru corpul nostru!”

Mai multe articole despre:
vaccinare anticovid mapn personal armata