MENIU

Persoanele nevaccinate nu vor mai primi indemnizație pe perioada în care vor sta în carantină. Ce țară a luat decizia

Coronavirus Germania

Persoanele care nu sunt vaccinate împotriva Sars-Cov-2 nu vor mai primi indemnizația acordată pentru compensarea pierderii din venit în perioada în care trebuie să stea în carantină. Anunțul a fost făcut miercuri de ministrul Sănătății, Jens Spahn, care a precizat că decizia ”echitabilă” va intra în vigoare la 1 noiembrie.

”Se spune uneori că ar fi o presiune pentru cei nevaccinați, dar cred că trebuie văzut invers: este o chestiune de echitate.
Cei care se protejează pe ei înșiși și pe ceilalți prin vaccinare își pun întrebarea justificată de ce să plătească pentru cineva care era în vacanță într-o zonă de risc și care, pentru că nu este vaccinat, trebuie pus în carantină, de ce să plătească pentru o astfel de persoană?”, a explicat ministrul, într-o conferință de presă.

Mai multe landuri au pus deja capăt practicii de a oferi indemnizații persoanelor nevaccinate aflate în carantină, pentru a compensa pierderea lor de venit. 

”Atunci când oamenii spun că este libertatea lor de decizie - rămâne decizia lor persoanală liberă - să se vaccineze sau nu, acea decizie trebuie să vină și cu responsabilitatea de a suporta responsabilitatea consecințelor financiare”, le-a mai transmis ministrul Sănătății germanilor. 

Potrivit unui sondaj publicat recent de Yougov, aproape jumătate dintre cei chestionați (48%) sunt împotriva acestui sprijin, iar 43% îl susțin. 
Miercuri, peste 52 de milioane de oameni (63,4% din populația eligibilă) erau vaccinați cu schema completă, potrivit hotnews.