MENIU

Persoanele cu dizabilităţi din Brăila aşteaptă ani de zile să fie internate

Sute de persoane cu dizabilităţi aşteaptă de ani de zile să fie internate în Centrul de Asistenţă pentru Persoanele cu Handicap din Brăila. Centrul are o capacitate de 50 de locuri, însă toate sunt ocupate. Cei mai mulţi bolnavi sunt convinşi că în acest centru ar primi cea mai bună îngrijire.

În Brăila sunt 7.000 de persoane cu handicap, din care câteva sute ar avea nevoie de asistenţă permanentă.

"Şansele celor care au depus cereri sunt minime, centrul este ocupat la capacitate maximă, avem acum vreo 80 de cereri, dar continuă să vină", a explicat Alexandru Sculschi, directorul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului Brăila.

Unii au aşteptat ani de zile pentru a ajunge în acest centru, cei mai mulţi fiind atraşi aici de dotarea modernă şi de mijloacele performante de recuperare psiho-motorie.

"Aştept de şapte ani, am fost la Baldovineşti. Mă bucur că mi-a aprobat aici… E bine, da", a mărturisit un pacient.

Unii dintre cei care sunt internaţi deja în Centrul de Asistenţă pentru Persoanele cu Handicap spun că nu mai au pe nimeni şi aici e singurul loc în care se simt în siguranţă.

Direcţia de Asistenţă Socială Brăila speră să poată deschide anul viitor încă un centru asemănător pentru a onora cât mai multe cereri.
Mai multe articole despre:
Brăila handicap coadă handicapaţi