MENIU

PERLE BAC ROMÂNĂ 2018. Cele mai amuzante perle de la BACALAUREAT 2018

PERLE BAC ROMÂNĂ 2018 // Absolvenţii de liceu de la "real" care au susţinut proba scrisă la Limba şi literatura română la Bacalaureat au avut de compus un eseu în care să prezinte, la alegere, un text liric aparţinându-i lui Tudor Arghezi sau lui Mihai Eminescu, iar absolvenţii de la "uman" au avut de realizat un eseu în care să prezinte o operă aparţinându-i lui Ion Barbu sau lui Lucian Blaga.

PERLE BAC ROMÂNĂ 2018 // Evident, nu puteau lipsi obișnuitele "perle". Redăm doar câteva:

 "Luceafărul îi spune supărat fetei că nu mai vine la ea pe pământ că are lut pe față și nu o mai vrea. Apoi pleacă trist și rece spre cer"

"Într-un final, Luceafărul o privește critic de sus pe Cătălina și îi spune să stea jos cu Cătălinul ei muritor"

"Eminescu a scris multe poezii de dragoste și natură, că i-a plăcut mereu în natură sub un tei, că este mai răcoare și lângă un lac să se scalde"

"În ciuda mucegaiului din volum și din titlul primei poezii, Arghezi scrie mereu versuri pe pereți, să nu uite că este poet. Așezat într-un colț de celulă, poetul zgârie pereții cu versuri, când cu unghia de înger, când cu unghia de diavol, când a obosit"

"Țăranii dădeau din bici la vite și vorbeau, iar Arghezi i-a auzit și a făcut cuvinte potrivite din vorbele lor de la țară"

"Poetul nu lovește Coloana de Minuni al lumii că e om bun și are milă de ele"

"Blaga susține că el nu ucide cu mintea sa isteață tainele lumii, căci el iubește tot ce mișcă ori stă, chiar și mormintele"

"În lumina Soarelui, minunile lumii strălucesc, dar, în lumina lunii, ele se micșorează și poetul nu le mai vede, dar srigă disperat după ele".

Citește și: Bacalaureat 2018 română. Iată ce subiecte au avut de rezolvat elevii!

PERLE BAC ROMÂNĂ 2018 // Probele scrise de la Bacalaureat au început luni, 25 iunie, cu Limba şi literatura română. Astăzi, 26 iunie, a avut loc proba la Limba şi literatura maternă. Mâine, 27 iunie, se va "da" disciplina obligatorie a profilului, iar joi, 28 iunie, va avea loc ultima probă scrisă, proba la alegere a profilului şi a specializării.

136.871 de candidaţi din toate promoţiile s-au înscris pentru susţinerea probelor scrise la examenul de Bacalaureat 2018.

Afişarea rezultatelor va avea loc pe 4 iulie, până la ora 12:00, atât la centrele de examen, cât şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, dar și pe www.realitatea.net.

Tot atunci se vor putea depune contestaţiile, în intervalul orar 12:00-16:00. Rezultatele finale vor fi publicate pe 9 iulie.