MENIU

Pericolul uriaș al invaziei Rusiei alungă un alt stat din capitala Ucrainei - Israel își mută ambasada din Kiev

Pericolul uriaș al invaziei Rusiei alungă un alt stat din capitala Ucrainei - Cine își mută ambasada din Kiev

Tot mai multe state își mută ambasadele și personalul diplomatic din capitala Ucrainei, de teama invaziei Rusiei din moment în moment. Israelul a anunțat că a început deja pregătirile pentru relocarea ambasadei din zona presupusului război.

Israelul a început pregătirile marţi pentru a-și muta ambasada din capitala Ucrainei, Kiev, la Lvov, în cazul unei invazii ruse. SUA, Canada deja și-au mutat ambasadele la Lvov, din vestul Ucrainei, lângă Polonia.

Kievul se află în apropierea granițelor cu Rusia și Belarus, unde sunt deja masate trupe militare rusești. estul Ucrainei, aproape de granițele cu Belarus și Rusia, unde Rusia și-a adunat trupe, în timp ce Lviv se află în vest, lângă Polonia.

O echipă de la Ministerul de Externe israelian a vizitat marți Lvov pentru a face pregătirile de mutare, scria The Jerusalem Post. Ministrul de externe Yair Lapid a repetat apelul guvernului ca toți israelienii să plece cât mai curând posibil din Ucraina

„Facem apel la israelienii din Ucraina să plece. Ferestrele de oportunitate sunt pe cale de a se închide”, a anunțat Lapid.

În Ucraina se află până la 15 mii de cetățeni israelieni și până la 200 de mii de evrei. Lapid a tenționat că „nu poți evacua diplomații, pentru că vom avea nevoie de ei”.

În același timp, cetățenii israelieni care doresc să părăsească Ucraina sunt ajutați de cei de la ambasadă cu servicii consulare.

Luni, Ministerul de Externe a emis deja un avertisment de călătorie pentru a evita vizitele în Ucraina și a cerut tuturor israelienilor să plece. Au fost evacuate și rudele diplomaților din țară, potrivit publicației.