MENIU

Pericolul ascuns din hârtia igenică. Nimeni nu spune cu ce substanţe chimice este îmbibată

Pericolul ascuns din hârtia igenică. Nimeni nu spune cu ce substanţe chimice este îmbibată

Puţine lucruri intră zinic în contact cu zonele noastre intime, iar hârtia igienică se numără printre ele. În prezent, în comerţ există zeci de tipuri de hârtie igienică, iar testele recente arată că în aproape toate sortimentele se găsesc substanţe periculoase pentru organism, mai exact pentru zonele intime, care sunt destul de sensibile.

Iată ce pericole va pândesc, în funcţie de hârtia intimă folosită:

Hârtia igienică cu loţiuni sau parfumuri

Hârtia care în compoziţie aloe vera sau vitamia E conţine o cantitate semnificativă de uleiuri obţinute din petrol sau parafină ceea ce poate reprezenta un pericol pentru organism. Aceste substanţe pot produce arsuri locale.

Hârtia igienică albită fără clor

PCF sau ECF, acestea sunt acronimele folosite pentru hârtia igienică despre care se spune că nu este albită cu clor. Asta înseamnă însă că au fost folosiţi alţi derivati ai clorului pentru a albi fibrele din care hârtia a fost produsă. Aceşti derivati sunt foarte periculoşi. Studiile arată că sunt cancerigeni şi sunt, deci, dăunători şi pentru organism şi pentru mediu.

Hârtia ultra strong, care este mult mai densă

Studiile arată că aceste tipuri de hârtie igienică sau chiar prosoape de bucătărie conţin formaldehidă, responsabilă pentru iritaţii destul de dure la nivelul pielii. Ţinând cont că zonele pe care le atingem cu hârtia igienică sunt sensibile, acest lucru este cu atât mai grav, putând duce chiar şi la cancer.

Hârtia igienică reciclată

Hârtia pentru reciclare poate să provină din diferite surse, carton reciclabil, inclusiv hârtie îmbibată cu bisfenol A (BPA) provenită de la imprimantele termice, ziare care sunt de asemenea sursă de BPA din cerneală.

BPA afectează sistemul hormonal. Studiile leagă această substanţă de cancer şi pubertate precoce, incusiv diabet şi boli cardiovasculare, infertilitate. Un studiu din 2012 a determinat că concentratiile de BPA sunt foarte mari în produsele de hârtie, inclusiv în hârtie igienică reciclată.

Sursa: bzi.ro

Mai multe articole despre:
null