MENIU

PERICOL odată cu venirea iernii! Expert în energie: "Nu vom funcționa decât cu lumina pentru casnici, companiile închid. Trebuie convocat CSAT!"

Energie

Prețul gazului în Europa a sărit deja de 3000 de dolari pe mia de metri cubi, iar PSD și PNL se ceartă pe funcțiile din ANRE! În octombrie expiră mandatul președintelui ANRE și a încă trei membri. Miza? Venituri de peste 10.000 de euro lunar. Subiectul a fost dezbătut de jurnalista și, totodată, realizatoarea TV Anca Alexandrescu și de invitații săi în ediția de luni seara a emisiunii "Culisele Statului Paralel" de la Realitatea PLUS. 

"Unde a fost dl. Ciolacu in aprilie? Unde a fost dl Ciolacu in noiembrie? Nu a fost in guvern?Ar trebui convocat urgent CSAT si va spun si de ce: intr-o luna a crescut cu 300 euro pretul la gaze.

Problema e urmatoarea - daca nu il convoaca (CSAT-ul), miscarile pe care vrea sa le faca Ministerul Energiei vor duce sistemul energetic in colaps", a avertizat Dumitru Dian Popescu, expert in energie.

Intrebat de Anca Alexandrescu de ce nu vor sa convoace CSAT-ul, daca se intampla acest lucru prostie, din indolenta sau pentru ca reprezinta alte interese, Popescu a raspuns: "In CSAT se pot lua anumite decizii. Complexul Energetic Oltenia e impartit in 9 companii, dintre care 4 la OMV. Nu va scapa nici Termo2 Craiova. Cet Govora, Arad, Suceava, Timisoara - toate care au fost in faliment, au fost in 2 ani de zile inchise".

Expertul a aratat ca, numaia stazi, Romania a importat 1500 de mw, subliniind ca este o zi de vara.

"Atentie la iarna! Direct CSAT. Termo2 Craiova va fi scos, fara carbune ca nu au de unde, va intra in faliment. Pierdem si de acolo 4.600 de MW. Olguta Vasilescu nu stiu de ce nu se mai baga

Mintia au inchis-o. 1000 de MW s-au pierdu. Sa vina serviciile la masa pentru ca ei stiu acest lucru. (...) Nu au resurse de stat pentru iarna. Rezerva de carbune de iarna nu este. Un inghet si asa lacurile de acumulare sunt goale - la iarna nu vom functiona decat cu lumina pentru casnici. Companiile inchid. La un consum de 9000 noi avem 6000", a mai spus Dumitru Dianu Popescu.