MENIU

Pericol mare pentru persoanele nevaccinate împotriva coronavirus - Statisticile care dau fiori autorităților

Coronavirus

Tulpina Delta face ca un număr tot mai mare de persoane să fie infectate la nivel internațional. Cu toate astea, s-a observat că persoanele vaccinate fac o formă mai ușoară a bolii cu simptome moderate sau ușoare. Din păcate pentru România situația ar putea să fie dramatică în viitor deoarece procentul de vaccinare e unul scăzut.

Răzvan Cherecheș a postat pe Facebook o statistică ce dă de gândit autorităților din țara noastră. Israel este una din țările în care vaccinarea a ajuns la peste 60% din populație. Cu toate astea, numărul de infectări a început să crească în ultima perioadă tocmai din cauza noii tulpini Delta. În altă ordine de idei, numărul de internări nu a crescut proporțional în spitale și astfel nu se va ajunge la o criză sanitară deoarece majoritatea celor vaccinați au făcut forme ușoare ale bolii.

"Numărul de cazuri noi a început să crească în israel, datorită tulpinii Delta. Datorită faptului că peste 60% din populația adultă din Israel este complet vaccinată, numărul de internări și decese nu a crescut - cazurile noi au simptome ușoare sau moderate
atunci când tulpina Delta va deveni majoritară și la noi (cel mai probabil din august încolo), cei nevaccinați vor fi loviți puternic - vom vedea o creștere a numărului de internări și decese din rândul populației nevaccinate. Singura modalitate de protecție împotriva tulpinii Delta este vaccinarea!", scrie Răzvan Cherecheș pe Facebook.

Mai multe articole despre:
coronavirus vaccin tulpina delta