MENIU

Percheziții la cel mai mare adăpost de animale din județul Giurgiu. Ce au descoperit polițiștii

Percheziții la cel mai mare adăpost de animale din județul Giurgiu

Adăpostul ASPA Ivets din satul Uzunu, județul Giurgiu, este percheziționat, luni, de polițiști, într-un dosar în care se fac cercetări pentru suspiciuni de rele tratamente aplicate animalelor și evaziune fiscală.

Polițiștii au făcut percheziții într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală, spălarea banilor și uciderea animalelor cu intenție, fără drept, potrivit anchetatorilor.

Autoritățile verifică legalitatea adăpostului, modul în care au fost capturați și eutanasiați câinii, dar și condițiile în care sunt îngrijite animalele în adăpost.

Acțiunea este încă în desfășurare, urmând să fie ridicate documente și calculatoare. La finalul perchezițiilor vor fi audiate mai multe persoane.

ASPA Ivets este cel mai mare adăpost pentru animale din județul Giurgiu, fiind deținut de Manuel Valentin Istrate. De-a lungul timpului, mai mulți localnici au reclamat abuzuri. În ultima perioadă, au fost înregistrate mai multe sesizări cu privire la rele tratamente aplicate animalelor de către angajați ai adăpostului.