MENIU

Percheziţii DNA la UMF Iaşi. Procurorii verifică o posibilă fraudă a personalului administrativ

Procurorii DNA fac, joi, percheziţii la UMF Iaşi, în cazul retragerii unei liste oficiale cu 45 de studenţi marocani care iniţial fuseseră admişi la universitate, în condiţiile în care ministrul Educaţiei declarase că în acest caz a fost vorba despre o fraudă a personalului administrativ.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Iasi au descins, joi, la sediul Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF), unde efectueaza perchezitii in cazul scandalului legat de inscrierea studentilor la Facultatea de Medicina.

Rectorul UMF Iasi, Dragos Pieptu, a anuntat ieri ca demisioneaza din functie in urma scandalului admiterii studentilor straini, dupa ce zeci de persoane nu s-au mai regasit pe listele universitatii. Ieri seara, ministrul Sorin Cimpeanu i-a cerut demisia rectorului Dragos Pieptu, in caz contrar acesta urmand sa fie demis din functie. Totodata, pana pe 26 octombrie va avea loc reevaluarea dosarelor.

Conducerea Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) Iasi a implicat Romania intr-un scandal international de proportii. Ambasadorul Romaniei in Maroc, Simona Mariana Ioan, a fost convocat la Ministerul marocan de Externe pentru a da explicatii privind retragerea unei liste oficiale cu 45 de studenti marocani, inscrisi in primul an la UMF. Studentii figurau initial ca fiind inscrisi in primul an la medicina, dar numele lor au fost ulterior sterse, fara nici o explicatie.

"La Universitatea de Medicina si Farmacie din Iasi nu este vorba de o eroare, ci de un act de coruptie. Sa fim seriosi, atunci cand se modifica punctajele in cazul a 94 din cei care au dat admiterea nu se pune problema unei erori. Cei din corpul administrativ, inclusiv secretara sefa, poarta responsabilitatea acestui fapt si dupa raportul corpului de control al nostru, trimis la UMF, sanctiunea pentru secretara sefa va fi desfacerea contractului de munca. In rest, nu ma pot pronunta in legatura cu ancheta pe care o deruleaza DNA-ul acum la UMF. Trist este ca aceasta situatie nu aduce o pata neagra doar asupra invatamantului superior romanesc, ci si la nivel international", a declarat ministrul Sorin Mihai Cimpeanu, potrivit bzi.ro.

Mai multe articole despre:
DNA percheziţii UMF Iaşi