MENIU

Ion Rădoi, adus la DNA - Ce au găsit procurorii după 16 percheziții, inclusiv la domiciliul șefului sindicaliștilor de la METROREX

Ion Rădoi / Foto: Inquam Photos

Ion Rădoi, adus la sediul DNA, unde trebuie să dea explicații în fața anchetatorilor. Asta după ce, în această dimineață, mascații au descins la sediul sindicatului de la metrou, dar și la locuința liderului sindical. Procurorii DNA au efectuat miercuri dimineață nu mai puțin de 16 percheziții, în Capitală și în județele Ilfov și Prahova.

Procurorii anticorupție au efectuat în dimineața de miercuri 16 percheziții, printre care una la sediul Sindicatului Liber din Metrou, aflat la stația de metrou Unirii, dar și la reședința președintelui, Ion Rădoi, unul dintre cei mai bogați sindicaliști din România, fost parlamentar PSD.

Potrivit DNA, procurorii efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2018-2021.

Conform sursei citate, se efectuează percheziții domiciliare în 16 locații situate în municipiul București și județele Prahova și Ilfov, dintre care 3 sunt sedii ale unor instituții publice.

Deocamdată nu este foarte clar care sunt faptele de care este învinuit liderul sindical Ion Rădoi. Anchetatorii au mers atât la sediul sindicatului de la Metrou dar și la domiciliul lui Rădoi, precum și la primăriile sectoarelor 3 și 5.

Evacuare cu scandal la metrou - Greva care a blocat Capitala

Reamintim că ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a depus, la DNA, o plângere în care Ion Rădoi și alți sindicaliști din Capitală erau acuzați că au blocat liniile de metrou și au oprit, astfel, circulația trenurilor, într-o grevă de o zi care a paralizat, în martie, transportul bucureștean.

Ministerul Transporturilor și METROREX au evacuat, în 25 martie, spațiile comerciale controlate de sindicat de la metroul din Capitală. Atunci, conducerea METROREX a pus în vedere firmei care deține spațiile comerciale să le elibereze până pe 2 aprilie, pe motiv că ar pune în pericol siguranţa transportului subteran și ar afecta direct exigenţele de securitate la incendiu şi evacuarea persoanelor, în caz de urgenţă.

În replică, Sindicatul Liber Metrou, proprietarul a 80% din spațiile comerciale, a precizat că toate magazinele ar fi fost construite conform legislaţiei, cu aprobarea METROREX.

La o zi după anunțul privind demolarea magazinelor, reprezentanţi ai sindicatului condus de Ion Rădoi au blocat timp ce aproape o zi circulația trenurilor. Greva a provocat pagube de aproape 3 milioane de lei.

Mai multe articole despre:
ion radoi metrorex perchezitii ion radoi