MENIU

Percheziţii DNA la Poliţia Sinaia. Şeful instituţiei şi un om de afaceri, REŢINUŢI

<p>Percheziţii DNA la Poliţia Sinaia, &icirc;ntr-un dosar de trafic de influenţă. Sunt vizaţi şefii instituţi</p>

Șeful Poliției Sinaia, Marin Tudorică, și un om de afaceri pe care îl proteja, Cristian Simion, au fost reținuți, miercuri seară, de procurorii DNA Ploiești. Aceștia au fost scoși încătușați din sediul DNA Ploiești, după mai multe ore de audieri, și duși în arestul IJP Prahova.

UPDATE 20:50. Șeful Poliției Sinaia și un om de afaceri, reținuți de DNA Ploiești.

UPDATE 18.37: Șeful Poliției Sinaia, Marin Tudorică, a fost adus, miercuri după-amiază, la sediul DNA Ploiești unde va fi audiat într-un dosar de trafic de influență care îl vizează și pe adjunctul său, Ionuț Roșca, scrie Agerpres.

Procurorii au efectuat percheziții miercuri, timp de aproximativ zece ore, atât la sediul Poliției Sinaia, cât și la domiciliile celor implicați în dosarul privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție comise în perioada 2013-2015.

De asemenea, anchetatorii au ridicat documente și de la Primăria Sinaia referitoare la omul de afaceri care controlează societatea Simacris SRL din Sinaia, Cristian Simion, care a fost, de asemenea, adus la audieri.

Surse judiciare au declarat că Tudorică și Roșca ar fi intervenit, în ultimii ani, pentru stoparea unor controale care vizau societatea Simacris SRL din Sinaia, ei primind în schimbul acestor demersuri foloase necuvenite în valoare de aproximativ 40.000 de euro.

În urma audierilor, procurorii DNA Ploiești l-au plasat sub control judiciar pe Ionuț Roșca, adjunctul șefului Poliției Sinaia, interzicându-i totodată să își exercite funcția de ofițer, au declarat surse judiciare.

Potrivit surselor menționate, Roșca este acuzat de complicitate la trafic de influență.

 

Potrivit unor surse judiciare, procurorii DNA Ploieşti se află, miercuri dimineaţă, la sediul Poliţiei Sinaia, unde fac percheziţii în biroul şefului instituţiei, comisarul şef Marin Tudorică, şi în biroul adjunctului acestuia, scrie Mediafax.

Conform surselor citate, percheziţiile au loc într-un dosar în care sunt vizate fapte de trafic de influenţă şi urmează ca cei doi să fie duşi la audieri la sediul DNA Ploieşti, în cursul zilei de miercuri.

Conform unui comunicat transmis de DNA, în această dimineaţă, procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție comise în perioada 2013-2015.

În cursul zilei de 13 ianuarie 2016, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 6 locații, situate în județul Prahova, dintre care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

Mai multe articole despre:
DNA percheziţii poliţia Sinaia Marin Tudorică