MENIU

Percheziţii de amploare în Giurgiu la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani. Zeci de persoane audiate

Sursa foto: Realitatea de Giurgiu

Polițiștii din Giurgiu au efectuat, luni, o acțiune pentru punerea în executare a 64 de mandate de aducere, într-un dosar penal instrumentat de D.I.I.C.O.T., potrivit realitateadegiurgiu.net.

În cauză, sunt efectuate cercetări față de 100 de persoane fizice și juridice într-o cauză vizând săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală și spălare de bani.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2013-2015, mai multe societăți comerciale ar fi înregistrat în contabilitate și ar fi declarat fiscal mai multe achiziții de servicii și bunuri de la societăți comerciale care aveau comportament specific societăților fantomă.

Acestea nu funcționau la sediile sau punctele de lucru declarate, nu au putut fi identificați administratorii acestora, aceleași persoane aveau diferite calități în cadrul societăților și nu au depus declarațiile fiscale.

O parte din membrii grupului infracțional ar fi figurat ca asociați sau administratori în cadrul mai multor societăți comerciale, dintre cele implicate în activitatea infracțională.

De asemenea, facturile emise și supuse controlului de către organele fiscale aveau același tipar, le lipseau mențiunile obligatorii legate de mijloace de transport sau delegat și vizau servicii care nu ar fi putut fi prestate în realitate de către societățile prestatoare.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 10.000.000 de lei.