MENIU

Percheziții de AMPLOARE în 4 țări europene! Parchetul European investighează o fraudă vamală cu trafic de biomotorină și contrabandă cu tutun

Biroul Parchetului European din München a efectuat 10 percheziții în țări precum Germania, Austria și Slovacia, într-un caz de fraudă vamală agravată. Suspecții ar fi importat biomotorină, despre care se spunea că ar fi fabricată într-o țară din Balcanii de Vest, dar în realitate era fabricată într-o țară terță. Prejudiciile aduse bugetului UE sunt estimate de procurorii europeni la peste 1,1 milioane de euro. 

Suspecților li s-au adus la cunoștință faptele de care sunt acuzați, iar mai mulți martori au fost audiați. O mare cantitate de date și documente a fost ridicată și va fi analizată în continuare, relatează G4media.ro, care citează EPPO.

Într-o altă acțiune, Biroul Parchetului European din Palermo a condus o operațiune împotriva unui grup infracțional suspectat de contrabandă cu produse din tutun de fabricație străină, mai arată sursa citată.

În acest caz, poliția financiară italiană a arestat deja 12 suspecți și a confiscat 1 barcă cu motor, 7 vehicule și 16.000 euro în numerar.

Țigările de contrabandă aveau o valoare de piață de 3,5 milioane de euro, iar prejudiciul calculat de procurorii europene este de peste 6 milioane de euro.