MENIU

Percheziții la interlopii în București și alte localități, după un scandal în Târgu Cărbunești

Polițiștii din Gorj, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul IGPR, au efectuat, în această dimineață, 14 precheziții domiciliare în Târgu Jiu, Târgu Cărbunești, București și Balș, Județul Olt, la locuințele mai multor persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni cu violență.

În urma descinderilor, oamenii legii au ridicat 8 săbii, 19 cartușe cu glonț de cauciuc și diferite sume de bani, iar 7 persoane au fost conduse la audieri.

“La data de , 26 ianuarie a.c., polițiștii de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj au efectuat 13 percheziţii domiciliare în Târgu Jiu, Târgu Cărbuneşti, Bucureşti şi Balş, judeţul Olt”, se arată în comunicatul remis de Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).

Perchezițiile au vizat persoane bănuite că ar fi participat la un scandal produs la un eveniment festiv, folosind mai multe arme.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 8 săbii, 19 cartușe cu glonț de cauciuc, 5.600 de lei și 2.800 de euro.

Din cercetări a reieşit că, la data de 20 decembrie 2015, între persoanele în cauză ar fi avut loc un conflict spontan şi ar fi fost folosit arme de foc şi arme albe, în timp ce se aflau la un eveniment festiv desfăşurat în oraşul Târgu Cărbuneşti.

Poliţiştii au pus în aplicare 7 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul poliţiei, pentru audieri.

Până în acest moment, 5 dintre cei în cauză au fost reținuți pentru 24 de ore.

La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Ilfov şi Olt, precum şi jandarmi.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Mai multe articole despre:
scandal violenţa percheziţii interlopi arma albe