MENIU

Percheziții de amploare la Penitenciarul Giurgiu și în București: peste 500 de polițiști, mobilizați

Peste 500 de polițiști au efectuat, în această dimineață, patru percheziții în București și la penitenciarul Giurgiu, la persoane bănuite de înșelăciuni prin metoda “Accidentul”. Surse judiciare susțin că adjunctul închisorii, gardieni și membri ai grupării interlope condusă de Sandu Geamănu au fost aduși la audieri. 

“În această dimineaţă, peste 500 de poliţişti, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale a Inspectoratului General al Poliţiei Române, efectuează 4 percheziţii în municipiul Bucureşti şi într-un penitenciar din Giurgiu, la persoane bănuite de înşelăciuni prin metoda accidentul”, se arată în comunicatul Poliției Române.

În urma descinderilor, vor fi puse în executare 58 de mandate de aducere.

Potrivit unor surse din Poliţie, citate de Mediafax, printre persoanele care vor fi duse la audieri sunt şi directorul adjunct al Penitenciarului Giurgiu, gardieni şi deţinuţi care ar fi în grupul liderului interlop Ilie Alexandru, zis Sandu Geamănu.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2014 – 2015, persoanele vizate ar fi înşelat mai mulţi cetăţeni români. Acestea şi-ar fi asumat calităţi false şi ar fi pretins persoanelor vătămate diferite sume de bani, invocând implicarea celor apropiaţi în accidente de circulaţie soldate cu victime umane.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională din acest caz este estimat la 100.000 de euro.

De asemenea, urmează să fie puse în executare 58 de mandate de aducere, iar cei în cauză vor fi conduşi, pentru audieri, la sediul Secţiilor 22 şi 25, din capitală.

La activitate participă şi poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie ale judeţelor Călăraşi, Ilfov şi Giurgiu.