MENIU

Percheziții de amploare în Craiova la proxeneți! Prejudiciul, peste 1 milion de euro

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, au efectuat un număr de 17 percheziții domiciliare pe raza municipiului Craiova, în cadrul unei acțiuni care a vizat destructurarea a două grupuri infracționale organizate specializate în săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și proxenetism.

Potrivit oamenilor legii, în perioada 2011 – 2016, pe raza municipiului Craiova, s-a constituit un grup infracțional organizat format din 5 suspecți la care ulterior au aderat și alte persoane și care au acționat în mod coordonat în scopul comiterii infracțiunii de proxenetism.

S-a reținut că membrii grupului au determinat sau au înlesnit practicarea prostituției pe teritoriul Italiei a mai multor persoane de sex feminin, obținând astfel importante beneficii materiale.

Totodată, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2011-2016, pe raza municipiului Craiova, s-a constituit un al doilea grup infracțional organizat, format din 5 suspecți, care, prin acte de constrângere sau inducere în eroare, a exploatat mai multe persoane vătămate și le-au obligat să practice prostituția pe teritoriul Germaniei, Italiei și Spaniei.

Veniturile obținute din activitatea infracțională desfășurată de către cele două grupuri infracționale organizate este de peste 1 milion de euro.

La sediul DIICOT Craiova au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 16 persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Acțiunea a fost realizată cu sprijinul structurilor de combatere a criminalității organizate din Olt, Gorj și Mehedinți, precum și polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Craiova.

 

 

Mai multe articole despre:
DIICOT procurori trafic de persoane proxeneţi