MENIU

CUTREMUR în lumea fotbalului! Investigații legate de insolvența Dinamo București (UPDATE)

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române a efectuat joi trei percheziţii domiciliare, două în Capitală şi una în judeţul Ilfov, la societăţi de avocatură şi de insolvenţă, bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 18.000.000 de lei, cu ocazia derulării unei proceduri de insolvenţă a SC Dinamo București.

Cătălin Dascăl, fostul administrator judiciar al firmei care administrează Dinamo, a declarat joi, pentru News.ro, că procurorii i-au cerut acte legate de procedura insolvenţei societăţii, pe care le-a pus la dispoziţia anchetatorilor. Dascăl a precizat că de planul de reorganizare a SC Dinamo 1948 SA şi de consultanţa acesteia s-au ocupat o societate de avocatură şi o firmă de insolvenţă angajate de debitoare, cea care a solicitat instanţei intrarea în insolvenţă.

El a precizat că, după ce Cabinetul Individual de Insolvenţă Dascăl Cătălin a fost desemnat de instanţă administrator judiciar, s-a ocupat doar de procedura de insolvenţă a societăţii Dinamo 1948 SA.

Dascăl a mai spus că planul de reorganizare a fost făcut de către debitoare, iar o societate de avocatură a asigurat consultanţa pe probleme juridice în perioada derulării procedurii.

Poliţia Română a precizat că societăţile de avocatură şi de insolvenţă sunt suspectate că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 18 milioane de lei.  Sursa citată mai spune că, în acest dosar penal sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de bancrută simplă şi bancrută frauduloasă, fapte prevăzute de art. 240 şi art. 241 din Codul penal.

,,Din primele verificări a reieşit că, în perioada 2014 - 2016, cu ocazia deschiderii şi derulării procedurii de insolvenţă şi reorganizare judiciară a unei societăţi comerciale din domeniul sportului, ar fi fost omise (ascunse) active, în valoare totală de 18.498.402 de lei, care astfel nu au fost cuprinse în planul de reorganizare, fiind prejudiciaţi creditorii societăţii'', precizează IGPR

 Reacția clubului Dinamo:

"Având în vedere comunicarea efectuată de Poliția Română, potrivit căreia astăzi au loc investigații legate de procesul de insolvență a FC Dinamo Bucuresti, facem următoarele precizări:

– Societatea noastră cooperează cu cei în drept pentru lămurirea tuturor detaliilor legate procesul de insolvență al FC Dinamo Bucuresti.

– suntem ferm convinși că rezultatul final al acestor cercetări va confirma legalitatea și corectitudinea procesului de insolvență prin care Dinamo București a trecut recent.

Avem aceasta convingere cu atât mai mult cu cât, pentru realizarea acestui proces complex reprezentat de procedura de insolventă, pe langă eforturile noastre, au fost angrenații și unii dintre cei mai buni specialiști din domeniu.

Eforturile clubului și ale echipelor de specialiști cu care am lucrat au dus la salvarea unui club de tradiție al fotbalului românesc.", se precizează  într-un comunicat trimis de clubul Dinamo.

 

Mai multe articole despre:
null