MENIU

Pentagon: În Siria se pregătește un nou genocid. SUA avertizează că Assad va plăti un preț greu

Statele Unite au avertizat conducerea Siriei împotriva pregătirii unui atac cu arme chimice, după ce Washingtonul a detectat ceea ce părea a fi o activitate activă la aeroportul sirian folosit pentru atacul din aprilie, au afirmat, marți, oficialii americani, conform Reuters. 

Rusia, principalul susținător internațional al președintelui Siriei, Bashar al-Assad, a denunțat avertismentul și a respins afirmațiile Casei Albe conform cărora s-ar pregăti un astfel de atac, catalogându-le ca fiind „inacceptabile" și accentuând tensiunea dintre Washington și Kremlin în privința războiului civil din Siria.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, căpitanul Jeff Davis, a declarat că Statele Unite au sesizat recent o activitate cresută pe aerodromul Shayrat, aceeași bază vizată de atacul cu rachete al Statelor Unite din data de 6 aprilie.

Davis a spus că activitatea s-a înregistrat „în ultimele două zile”. Acesta nu a relatat, însă, cum SUA a obținut aceste informații.

„Activitatea a implicat anumite aeronave într-un hangar anume, ambele despre care știm că sunt asociate cu utilizarea de arme chimice”, a spus Davis. Casa Albă a declarat luni că, din câte se pare, guvernul sirian se pregătește pentru un alt atac cu arme chimice și l-a avertizat pe Assad că el și forțele sale militare „vor plăti un preț greu” dacă va continua.