MENIU

Pensionarii cer majorarea ratei inflației și amenință cu PROTESTE

Pensionarii cer majorarea ratei inflației și amenință cu PROTESTE

Pensionarii din Romania se pregătesc de protest. Aceștia sunt nemulțumiți de amânarea creșterii pensiilor. Cer majorarea de la 1 ianuarie cu rata inflaţiei şi cu 50% din creşterea salariului mediu brut, asa cum scrie in lege, relatează Realitatea PLUS. 

Data vehiculată pentru această creștere ar putea avea loc abia la jumătatea anului și, cel puțin până la acest moment, încă nu se vorbește de niciun feld e procent de majorare. 

Guvernul României a primit un ultimatul de la Federația Națională a Pensionarilor. Aceștia spun că vor ieși în stradă dacă pensiile nu vor fi majorate.

Președintele Federației, Viorel Copil, a afirmat că Guvernul trebuie doar să aplice legea. Aceștia cer majorarea pensiilor cu rata inflației și cu 50% din valoarea creșterii salariului mediu brut.

Ministrul Muncii Raluca Turcan a postat pe pagina de Facebook un mesaj prin care afirmă că abia la 1 septembrie aceaste majorări prevăzute prin Legea 127/2019 ar putea avea loc.

Legea prevede ca punctul de pensie să crească cu 1.875 de lei și, de asemenea, tot din lege aflăm că din 2022 ar putea crește și punctul de referință, care acum este de 75 de lei, care ar putea fi majorat atât cu rata inflației, cât și cu 50% din valoarea creșterii salariului mediu brut anual. 

Mai multe articole despre:
proteste pensionari