MENIU

Dragnea: Scăderi la pensii pentru angajații care nu plătesc contribuțiile sociale

Începând cu anul 2021, după intrarea în vigoare a noii Legi a Pensiilor, salariații vor fi informați de către Casa de Pensii dacă angajatorul le-a plătit sau nu contribuția de asigurări sociale, a anunțat, joi, președintele PSD, Liviu Dragnea. Totodată, persoanele pentru care contribuțiile nu for fi plătite vor avea scăderi la pensii, a mai precizat acesta.

”Pensiile vor fi recalculate în mod automat, din oficiu, de Casa de Pensii. ANAF-ul va transmite la Casa de Pensii datele privind sumele plătite pentru salariat. Casa de Pensii va trimite la cetățeni dacă compania a plătit contribuția pentru el. Trebuie să știe toată lumea că, din 2021, cei pentru care nu se vor plăti contribuții vor avea scăderi la pensii. (...) Trebuie să înțeleagă toate companiile că nu se mai poate cum s-a făcut în anii precedenți, adică apare că firma trebuie să plătească contribuție la pensie 1.000 de lei, dar nu o plătește. Vor fi informați toți salariații, din două în două luni, dacă firma respectivă a plătit contribuția pentru el ca să poată să intervină și să nu permită să se perpetueze pentru că înainte să facem transferul contribuțiilor în dreptul salariatului, pentru două milioane de angajați din România angajatorii nu plăteau contribuțiile sociale, or nu este admisibil așa ceva. Nefiind vina angajatului, noi o să informăm, e bine ca angajatul să știe, să ceară socoteală celor care conduc companiile”, a afirmat Liviu Dragnea, la o emisiune TV.

Liderul social-democraților a declarat că vrea ca Legea Pensiilor să fie în vigoare până a sfârșitul anului, menționând că trebuie să ia în calcul ”piedicile pe care le va pune Iohannis sau cei din Ppoziție".

„Vrem să intrăm în forță cu legea pensiilor în Parlament, pentru că trebuie să luăm în calcul și piedicile pe care le va pune Iohannis sau cei din opoziție. Nu a fost o lege bună adoptată de Parlament care să nu fie blocată sau întârziată, nu a fost asa ceva. Nu cred că Iohannis nu va bloca sau nu îi va pune pe cei de la USR sau PNL. Vrem ca legea să fie în vigoare până la finalul anului astfel încât de la 1 ianuarie să înceapă recalcularea pensiilor. Este foarte posibil, s-a discutat și cu dna prim-ministru, ca la Casa de Pensii să se mai aloce 1.000 - 1.500 de posturi pentru că este o muncă foarte grea să recalculezi”, a precizat Dragnea.

Noua lege a pensiilor vine cu schimbări majore, totul se recalculează!

Mai multe articole despre:
Legea pensiilor