MENIU

Pensia minimă crește, de la 1 ianuarie! Nouă ordonanță pregătită de Guvern. Ce se întâmplă cu pensiile speciale

Pensia minimă crește de la 1 ianuarie! Nouă ordonanță pregătită de Guvern / Ce se întâmplă cu pensiile speciale

Este vestea momentului pentru peste un milion de pensionari! Pensia minimă crește cu peste 150 de lei, de la 1 ianuarie. Asta prevede proiectul ordonanței "trenuleț" la care lucrează acum Executivul. În plus, pensiile speciale nu vor crește cu rata inflației.

Guvernul intenționează să crească pensiile minime cu peste 150 de lei începând cu 1 ianuarie, potrivit unor surse Realitatea PLUS. Această măsură face parte dintr-un proiect de ordonanță aflat în lucru în prezent la nivelul executivului.

Potrivit informațiilor furnizate de surse guvernamentale, proiectul de ordonanță propune o creștere a pensiilor minime, fapt ce va avea un impact direct asupra peste un milion de pensionari. Aceștia vor beneficia de o majorare a veniturilor, oferindu-le posibilitatea de a face față mai ușor costurilor crescânde ale vieții de zi cu zi.

De asemenea, proiectul de ordonanță aduce cu sine și o altă modificare importantă - pensiile speciale nu vor mai crește cu rata inflației. Această decizie vine în contextul eforturilor guvernului de a asigura o distribuție echitabilă a resurselor bugetare și de a consolida sustenabilitatea sistemului de pensii.

Mai multe articole despre:
pensia minima crestere pensii speciale