MENIU

Pelerini răpuși de frig. Credincioși, luați cu targa de la moaștele Sf Parascheva. Update

<p>Moştele Sfintei Parascheva. Peste 600 de pelerini au avut nevoie de &icirc;ngrijiri medicale</p>

Sub umbrele, saci de celofan sau cu pelerine de ploaie, mii de oameni înfruntă frigul la Iaşi pentru a ajunge la moaşte. Peste 150 de pelerini au avut nevoie de îngrijiri medicale în ultimele două zile, la Iaşi din cauza oboselii şi a frigului. Conform autorităţilor, până acum, cel puţin 53 de mii de oameni s-au închinat la moaştele Sfintelor Parascheva şi Maria Magdalena. Pentru că mulţi au venit nepregătiţi, în zonă a apărut şi o nouă afacere: vânzarea de saci de gunoi care să îi protejeze de ploaie pe pelerini.

Update. Dacă unii dintre pelerini au fost prevăzători, s-au uitat la prognoza meteo şi au venit de acasă cu geci de ploaie şi umbrele, sunt şi unii care de nevoie au ajuns la mâna micilor afacerişti. Aceştia le-au vândut pelerinilor saci de celofan ca să se protejeze de ploaie.

Mii de credincioşi din toată ţara s-au adunat la Iaşi ca să se închine la Sfânta Cuvioasă Parascheva. Este cel mai mare pelerinaj religios din România.

În acest an în Capitala Moldovei au ajuns pentru prima dată şi moaştele Sfintei Maria Magdalena de la Muntele Athos.

Din cauza oboselii, dar şi a temperaturilor scăzute, 40 de pelerini au avut nevoie de îngrijiri medicale în prima parte a zilei de sâmbătă. În plus, oamenii refuză să mănânce sau să bea în timp ce stau la coadă, transmite corespondentul Realitatea TV.

Greul abia de duminică începe, când codul galben de frig și ploi va cuprinde treptat și zona Moldovei.

Credincioşii prăznuiesc pe 14 octombrie sărbătoara Sfintei Cuvioase Parascheva, considerată ocrotitoarea Iaşului şi a întregii Moldove.

Mii de credincioși au ajuns deja la Iași pentru a se ruga la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva. De vineri seară și până sâmbătă, în jurul prânzului, au trecut pe la moaște nu mai puțin de 30.000 de crendincioși, cozile fiind deja impresionante, dar se estimează că numărul total al pelerinilor se va ridica, până miercuri, la nu mai puțin de 600.000.

Mai multe articole despre:
Sfânta Parascheva Sf parascheva