MENIU

Pedeapsă pentru un bărbat din Braşov care şi-a înjunghiat fiul: închisoare cu suspendare

<p>Atac cu cuțitul</p>

Un bărbat din Codlea care fusese trimis în judecată pentru tentativă de omor, după ce şi-a înjunghiat propriul fiu, a fost condamnat de magistraţii Tribunalului Braşov la 3 ani de închisoare, dar... cu suspendare, având termen de supraveghere de 3 ani.

Sentinţa nu este definitivă, existând drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.

În cazul în care pedeapsa va rămâne definitivă, inculpatul Nicolae G. va avea mai multe obligaţii, printre care să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă, să frecventeze un program de reintegrare socială stabilit şi derulat de către serviciul de probaţiune şi să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 de zile.

Instanţa a dispus punerea de îndată în libertate a bărbatului, el fiind în arest preventiv din data de 31 august.

Pe latură civilă, judecătorii au admis acţiunea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov şi-l obligă pe inculpat la plata sumei de 1.477,74 lei cu titlu de despăgubiri civile reprezentănd daune materiale (contravaloarea prestaţiilor medicale primite de victimă).

În seara de 30 august, inculpatul şi-a înjunghiat fiul, în timp ce se aflau în locuinţa comună din Codlea.

Din primele cercetări, anchetatorii au stabilit că, pe fondul consumului exagerat de alcool, între cei doi s-a „reaprins” un conflict mai vechi, iar tatăl a pus mâna pe un briceag şi şi-a înjunghiat fiul.

Apoi, cei doi s-au luat la bătaie, folosind o sapă şi un hârleţ, conform datelor oferite la vremea respectivă de purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, procuror Adrian Aldea.

Astfel, după ce cazul a fost sesizat prin 112, echipajele medicale ajunse la faţa locului i-au preluat pe ambii bărbaţi şi i-au fost transportat la spital, dar părintele a refuzat să fie internat. Prin urmare, el a putut fi reţinut, apoi arestat preventiv.

sursa

Mai multe articole despre:
Braşov pedeapsă Codlea înjunghiere