MENIU

Pe ce joburi "se bat" românii care vor să muncească în străinătate și ce salarii primesc

Tinerii romani sunt din ce in ce mai dornici sa lucreze in strainatate, unde salariile pornesc de la 2.000 de euro pentru cei cu studii superioare. Asa ca daca te gandesti sa lasi in urma Romania, wall-street.ro prezinta care au fost cele mai dorite joburi din strainatate in acest an.

Potrivit reprezentantilor Tjobs.ro, 7.268 de romani au aplicat de la inceputul anului pana acum pentru un post de medic specialist in tari ca Franta, Arabia Saudita, Anglia, Germania, Elvetia, Belgia, Suedia, Danemarca si Austria. Salariile variaza in medie intre 5.000 si 7.000 de euro pe luna, dar ajung si la 8.000 de euro lunar in cazul Suediei.

Posturile de ingineri programatori sunt disponibile in Germania, unde media salariala este intre 2.000 si 2.800 de euro lunar. Romanii s-au mai batut pe posturi de software engineer disponibile in Anglia, unde castiga in medie 2.500 euro pe luna. Si PHP developer este un job vanat de romanii cu studii superioare, iar in cazul posturile la care au aplicat in Germania si Norvegia salariile sunt in jur de 2.500 euro. Citeste mai mult...

Mai multe articole despre:
români joburi joburi în străinătate IT salarii