MENIU

PD-L se declară împotriva numirii Noricăi Nicolai la Justiţie

Premierul şi Norica Nicolai au avut astăzi o nouă discuţie la Palatul Victoria, dar nu au fost făcute declaraţii după întâlnire. Călin Popescu Tăriceanu şi Norica Nicolai au vorbit şi vineri, când senatorul liberal l-a asigurat pe şeful Executivului că nu există probleme legate de activitatea anterioară care să împiedice numirea în funcţia de ministru al Justiţiei.

Ca şi preşedintele, PD-L consideră că Nicolai nu este compatibilă cu funcţia de ministru pe acest domeniu. Preşedintele democrat-liberalilor, Emil Boc, spune că premierul are trei alternative pentru deblocarea situaţiei: fie sesizează Curtea Cosnituţională, fie iniţiază remaniere, fie vine cu o altă nominalizare.

"Prin ceea ce a făcut ca procuror, nu e recomandată pentru această funcţie, pentru că o persoană nevinovată a făcut 18 zile de arest. Sunt şi argumente politice. Norica Nicolai a fost împotriva tuturor măsurilor de reformare a sistemului juridic", a spus Emil Boc, preşedinte PD-L.

Emil Boc precizează că nu cunoaşte conţinutul discuţiilor dintre preşedintele Băsescu şi premierul Tăriceanu pe tema numirii Noricăi Nicolai. "Bănuiesc că s-au purtat în jurul alternativelor pe care le-aţi intuit ca posibile, o altă nominalizare, Parlament sau Curtea Constituţională", a mai spus acesta.

PSD respinge însă categoric ideea numirii Noricăi Nicolai cu ajutorul Parlamentului.