MENIU

Paul Cozighian, cel care a realizat interviul cu Ion Iliescu, a fost invitatul lui Rareş Bogdan

Realitatea TV a difuzat, în emisiunea Jocuri de Putere, interviul acordat de Ion Iliescu cotidianului francez Le Figaro, interviu contestat ulterior de fostul președinte al României, din cauza cuvintelor care i s-au atribuit și care au apărut în publicația franceză, preluate ulterior de presa din România.

Paul Cozighian, cel care a realizat interviul, a fost invitatul lui Rareş Bogdan, la emisiunea Jocuri de Putere.  Jurnalistul a povestit amplu modalitatea prin care a reuşit să îi smulgă interviul fostului şef de stat.

Vezi în VIDEO, mai jos, ce a declarat junrnalistul!

În interviul care a fost difuzat de Realitatea TV, pe care îl puteţi urmări aici, se remarcă faptul că, în afara lui Paul Cozighian și a lui Ion Iliescu, în încăperea unde a fost realizat interviul a mai fost prezent și Gelu Voican Voiculescu, cel care a făcut posibil acest dialog și, totodată, omul de încredere al lui Ion Iliescu din momentul Revoluției din 1989.

Pentru cei care nu știu, Gelu Voican-Voiculescu a avut un rol activ în Revoluția din 1989, el făcând parte din completul de judecată care i-a condamnat la moarte pe soții Elena și Nicolae Ceaușescu în controversatul proces de la Târgoviște, din 25 decembrie 1989.

Ulterior, Voican-Voiculescu a deținut funcția de viceprim-ministru în Guvernul Petre Roman, imediat după Revoluția din 1989.

Mai multe articole despre:
Ion Iliescu Paul Cozighian interviu Ion Iliescu