MENIU

Patru pui de tigru siberian s-au născut într-un parc natural din China

Patru pui de tigru siberian s-au născut în condiții de semi-libertate în „Tiger Park”, un parc natural aflat în provincia Heilongjiang din Manciuria, în nord-estul Chinei.

Primul dintre pui s-a născut în pădurea parcului. A fost luat, imediat, de mamă și dus într-o peșteră din apropiere, unde a dat naștere celorlalți trei pui. În total, între 6 și 8 iunie, s-au născut trei masculi și o femelă. În parc se mai născuse un pui de sex masculin în anul 2011, informează agenția Xinhua, citată de Agerpres.

Un oficial al parcului a declarat că încearcă să ajute tigrii siberieni să se reproducă în sălbăticie, iar puii lor trebuie, de asemenea, să învețe să supraviețuiască în natură.

Acesta este un proiect care se derulează de 20 de ani și în acest an se încearcă creșterea numărului de femele apte de reproducere, a menționat Liu Dan, inginer șef al parcului, citat de Xinhua.

Tigrii siberieni sunt printre speciile cele mai amenințate din lume. Ei trăiesc mai ales în nord-estul Chinei și în estul Rusiei. Siberian Tiger Park a fost deschis în anul 1986, cu numai opt tigri siberieni.

Populația de tigri sălbatici din lume este în continuă scădere și, potrivit Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii, a ajuns la doar 3.000 de exemplare.

Dispariția lor accelerată se explică prin dezvoltarea habitatelor umane, defrișarea și braconajul ce afectează atât felinele cât și prada lor.

Mai multe articole despre:
China pui tigru siberian parc natural