MENIU

Patru județe, fără electricitate din cauza zăpezii

<p>Patru județe, fără electricitate din cauza zăpezii</p>

Aproximativ 3.000 de abonați din judeţele Argeş, Dâmboviţa, Prahova şi Vâlcea au rămas fără energie electrică, marţi seară, din cauza avariilor produse pe reţelele de alimentare cu electricitate, ca urmare a căderilor masive de zăpadă, informează Mediafax.

Cea mai gravă situaţie se înregistrează în judeţul Prahova, unde la ora transmiterii acestei ştiri, un număr de 1.470 de familii nu au curent electric. Purtătorul de cuvânt al Electrica Muntenia Nord, Marian Popa a declarat pentru Mediafax că în oraşul Comarnic - cartierul Ghioşeşti şi în localităţile Şotrile şi Valea Doftanei alimentarea cu energie electrică se face doar parţial. În unele dintre aceste localităţi, furnizarea de energie electrică a fost afectată încă de dimineaţă din cauza copacilor căzuţi sau a crengilor rupte sub greutatea zăpezii.

Echipele de intervenţie au remediat pe parcursul zilei defecţiunile, însă au fost situaţii în care, la o oră de la remedierea avariilor, s-au produs unele noi pe aceleaşi linii de alimentare.

Şi în judeţul Argeş sunt probleme cu alimentarea cu energie electrică, urmare a avariilor provocate pe reţeaua de alimentare a companiei CEZ de căderile masive de zăpadă, aproximativ 700 de abonaţi nefiind alimentaţi cu electricitate. Sunt afectate localităţile Cotmeana, Băiculeşti-Aluniş, Recea, Mărăcineni şi Buzoieşti.

Conform Prefecturii Argeş, 20 de echipe de intervenţie ale furnizorului de electricitate se află pe teren şi lucrează la remedierea avariilor.

Mai multe pe Mediafax.