MENIU

Patru copii, luați de viitură în Prahova. Trei au fost găsiți fără viață. COD ROȘU de inundații

Patru copii, dintre care cel mai mic are doar nouă luni, iar cel mai mare este în vârstă de şase ani, au fost luaţi de viitura produsă în comuna prahoveană Jugureni, anunţă Biroul de Presă al ISU Prahova. Hidrologii au emis un COD ROȘU de inundații valabil pentru județele Prahova și Buzău. Avertizarea este valabilă până sâmbătă 1 iunie la ora 10.00 și ar putea fi prelungită dacă ploile nu vor înceta

Dezastrul din Prahova continuă. Autoritățile au găsit încă un copil din cei patru luați de viitură seara. trecută. Copilașul a fost găsit fără viață. 

Ca urmare manifestării fenomenelor hidrometeorologice prognozate, la nivelul județului Prahova se înregistrează mai multe apeluri prin numărul de urgență 112, apeluri care semnalează efecte la nivelul a 12 localități unde mai multe persoane au fost suprinse de viiturile formate în urma scurgerilor de pe versanți.

COD ROȘU de inundații în Prahova

ALERTĂ! Aproximativ 130 gospodării sunt afectate. Intervin pentru înlăturarea efectelor și salvarea persoanelor forțe și mijloace din cadrul ISU, IPJ, IJJ si autoritatile locale (ASAS, 1 ACI cu 1 barcă pneumatică, 5 APIC, 3 echipaje medicale). În urma discutiei telefonice cu centrul de prognoză din cadrul ANM a rezultat faptul că în următoarele două ore se vor înregistra precipitații în zonele afectate în cantități de 10 l/mp/h, iar pe parcursul nopți există riscul apariției unor noi sisteme convective ce vor genera cantități importante de precipitații. Se va elabora o prognoza speciala pentru județul Prahova.

Secretarul de stat Raed Arafat a ajuns în Prahova

UPDATE 20.45: Potrivit ISU Prahova, o fetiță de 3 ani, unul dintre copiii dispăruți după ce au fost luați de viitură în Prahova, a fost găsită la un kilometru distanță de casă. Paramedicii au efectuat manevre de resuscitare, dar fără succes, fiind declarat decesul.

Ceilalţi trei copii sunt în continuare căutaţi, însă şansele ca ei să fie găsiţi în viaţă sunt minime.

UPDATE ora 19.00: Pompierii prahoveni au reușit să găsească o fetița de 3 ani. În acest moment  se execută manevre de resuscitare.

Conform ISU Prahova, în localitatea Sângeru, o femeie și 4 copii au fost surprinși de o viitură. Femeia a fost salvată de un cetățean, iar copiii sunt căutați de către echipajele de pompieri. Vârstele sunt cuprinse între 9 luni și 6 ani. 30 de pompieri militari fac eforturi susținute pentru a-i salva pe micuți.

Totodată, pompierii au reușit să salveze un băiețel de 6 ani surprins de viitură, la Sangeru.  Conform ISU Prahova copilul nu este dintre cei patru.

Situaţia se agravează de la o oră la alta în Prahova, mai ales în comunele aflate la limita cu judeţul Buzău unde furtuna a lovit cu putere în mai multe zone.

Vineri, 31 mai, începând cu ora 15:00, până pe 1 iunie, ora 10:00, județul Prahova se va afla sub cod portocaliude averse cu caracter torențial, descărcări electrice, vijelii și grindină, urmând să se acumuleze până la 40 50 de litri/mp.

 

Realitateadeprahova.net 


Mai multe articole despre:
copii Prahova viitură