MENIU

Patronii de baruri din Italia – modalități INEDITE de a se sustrage măsurilor restrictive. Cum fac asta?

Patronii de baruri din Italia – modalități INEDITE de a se sustrage măsurilor restrictive. Cum fac asta?

O situație incredibilă petrecută în Italia a stârnit polemici pe rețele de socializare, devenind virală. Este vorba despre povestea unui proprietar de bar italian care a găsit o cale de “a păcăli sistemul”, respectiv restricțiile impuse localurilor după ora 24:00. Cazul său nu este singular, relatează tgcom24.it, citat de Mediafax. 

Mai exact, bărbatul își închide barul la miezul nopții, așa cum prevăd regulile, și îl redeschide după nici mai mult, nici mai puțin de 15 minute, întrucât în setul de măsuri comunicat de autoritățile italiene nu este prevăzută decât ora de închiderea a acestora, nu și ora de deschidere a lor.

„Președintele Conte și super-miniștrii săi absolvenți nu s-au gândit că, pe lângă ora de închidere, există și o oră pentru redeschidere”, a spus Aldo Manoieri, proprietarul unei cafenele din Catanzaro Lido. Astfel, Manoieri închide barul la miezul nopții și îl redeschise 15 minute mai târziu.

Culmea este că polițiștii care au intervenit în acest caz s-au declarat de acord cu el.

„Am închis în mod regulat la miezul nopții și am arătat acest lucru Poliției care patrula pentru a verifica respectarea regulilor, dar informațiile despre momentul în care se poate redeschide un local nu sunt incluse din setul de măsuri”, a spus Manoieri.

Întreabat dacă va continua să facă acest lucru sau se va adapta noului set de măsuri adoptat de autorități, italianul a răspuns: „Mă voi adapta la ceea ce spune regula și voi continua să redeschid la 00:15”.

Ecourile acestui caz în Social Media sunt din cele mai diverse. Astfel, în vreme ce unii îl consideră pe Aldo Manoieri un erou, alții spun că acesta este un pericol pentru sistemul de sănătate publică.

Cazul său nu este însă singular. Din contră, în Bologna – unul dintre focarele de COVID-19 din Italia din această primăvară, alături de regiunea Lombardia -  un bar se redeschide în fiecare seară, în ciuda măsurilor restrictive, la o oră după ora de închidere (ora 24:00 - n.r.).

„În restricții apare ora de închidere a localului, dar nu și una pentru deschidere. Deci, pot închide la 24 și redeschide la 24.01. Am ales să rămânem închiși o oră pentru igienizarea meselor, camerelor și spațiilor și redeschidem la 1”, a spus Andrea Ferrari, proprietarul unui bar din fața gării centrale din Bologna.

Mai multe articole despre:
italia restrictii italia