MENIU

Patriarhul Daniel, mesaj pentru credincioși: Îi felicităm pe toţi cei care poartă mască şi păstrează distanţa

Patriarhul Daniel, mesaj pentru credincioși: Îi felicităm pe toţi cei care poartă mască şi păstrează distanţa Foto: Basilica.ro

Prea Fericitul Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), i-a îndemnat pe credincioșii prezenți luni la Sfânta Liturghie, la Sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, să respecte recomandările medicale și normele pentru limitarea răspândirii infectării cu COVID-19. PF Daniel i-a felicitat „pe toți cei care poartă mască și păstrează distanța” în lupta „cu acest virus foarte viclean”.

 

Patriarhul Daniel al Bisericii Ortodoxe Române i-a îndemnat pe credincioșii prezenți luni la Sfânta Liturghie, la Sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, să respecte recomandările medicale și normele pentru limitarea răspândirii COVID-19 și i-a felicitat „pe toți cei care poartă mască și păstrează distanța” în lupta „cu acest virus foarte viclean”.

„Mulţumim celor care aţi venit şi aţi participat la Sfânta Liturghie. Îi felicităm pe toţi cei care poartă mască şi păstrează distanţa. În aceste zile este foarte important „să continuăm să împlinim recomandările date de medici, deoarece numărul infectărilor cu acest virus foarte viclean, care când se retrage, când revine, au crescut. De aceea, trebuie în continuare să fim foarte prudenţi”, a afirmat Patriarhul Daniel, potrivit Basilica.ro.

El a subliniat că „sănătatea este un dar de la Dumnezeu, dar noi avem datoria să o păstrăm şi aceasta înseamnă că darul trebuie păstrat şi cultivat şi recuperat atunci când îl pierdem”.

„Biserica este instituţia care se roagă cel mai mult pentru sănătatea şi mântuirea oamenilor. În general, toate rugăciunile se rezumă la această cerere: ne rugăm pentru sănătatea şi mântuirea tuturor celor care cred în Hristos, dar şi pentru sănătatea şi mântuirea tuturor oamenilor”, a mai adăugat Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Ușile bisericilor din România au fost închise timp de trei luni pe fondul epidemiei de coronavirus. 
Reluarea slujbelor în interiorul bisericilor din România a fost prevăzută în al treilea val de relaxare, din 15 iunie, după ce la anteriorul val s-a decis oficierea slujbelor în afara lăcașului de cult. Tot pe 15 iunie au fost redeschise și centrele comerciale, mall-urile.

Mesajul PF Daniel vine după ce în ultimele două săptămâni numărul infectărilor cu COVID-19 a crescut după ridicarea unor noi restricții pe 15 iunie.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat luni, 29 iunie, peste 260 de cazuri noi, zilnice. Pe teritoriul României, au fost confirmate 26.582 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 18.912 au fost declarate vindecate și externate. Până pe 29 iunie, 1.634 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat, în ultimele 24 de ore fiind raportate 22 de decese.

Premierul Ludovic Orban a declarat luni că este îngrijorătoare creșterea infectărilor cu noul coronavirus din cauza nerespectării regulilor de protecție pentru a reduce răspândirea epidemiei.

Mai multe articole despre: