MENIU

Patriarhia, somată să reacționeze în cazul preotului care a numit diaspora "pleavă" (VIDEO)

Federația asociațiilor de români din Europa (FADERE) cere Patriarhiei Române să se delimiteze de declarațiile preotului gălățean care, într-un discurs public, i-a numit pe românii din diaspora "pleavă".

"Cerem Patriarhiei Române să precizeze de urgență dacă se delimitează de aceste declarații publice și să comunice măsurile concrete pe care le va lua în acest caz," a declarat Daniel Țecu, președintele FADERE, pentru stiridiaspora.ro.

. Menționăm că în afara țării locuiesc peste 5 milioane de români care, de cele mai multe ori, sunt foarte apreciați pentru hărnicia și omenia lor. Era de așteptat ca înregistrarea cu jignirile preotului să atragă rumoare precum și nenumărate critici. (...) Din păcate, declarații necugetate și rău intenționate ca ale acestui preot nu fac decât să adâncească și mai mult rănile deja existente", a mai afirmat liderul FADERE. 

De asemenea, într-o postare pe facebook, el a sugerat că și Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării ar trebui sesizat.

Prezent la o întâlnire culturala în localitatea Corod, preotul Ion Croitoru le-a explicat celor din public că din țară pleacă "pleava, xci care n-au rădăcini! Cei care nu au simțit românește!”.

sursă video: Rusu Samuel 

Mai multe articole despre:
null