MENIU

Patriarhia: Obligația promovării diversității sexuale în școala – abuzivă și nocivă

Un comunicat al Biroului de Presă al Patriarhiei Române vine să stabilească în mod clar poziția acesteia față de temele progresiste intens vehiculate în Vesr, dar care își fac simțită prezența și în România. Obligaţia de a promova "diversitatea sexuală" în şcoală este una "total abuzivă şi nocivă", "ideologia de gen" care descrie ca normalitate o deviaţie psiho-somatică numită "transgenderism", reprezentând o "artificială construcţie ideatică" în răspăr cu realitatea şi cu ordinea firii structurată de cele două sexe: masculin şi feminin, transmite Patriarhia Română.

Potrivit unui comunicat al Biroului de Presă al Patriarhiei Române remis, miercuri, Agerpres, poziţia Bisericii Ortodoxe Române şi a celorlalte culte religioase din România (care au transmis recent o "Adresă comună" ministrului Educaţiei), poziţie faţă de problema ideologiei în general şi, în context, a "ideologiei de gen", propuse fără discernământ spre introducere în noile legi ale învăţământului, în special, este una limpede şi constant exprimată, învăţământul public din România trebuind să rămână "total ocrotit de orice formă de ideologizare".

"Învăţământul public din România trebuie/ ar trebui să rămână total ocrotit de orice formă de ideologizare. Studiul religiei acceptate de stat nu constituie o asemenea formă, întrucât religia creştină este fundamentul real al culturii umaniste europene şi aşa trebuie înţeleasă în şcoală. Ştiinţa europeană însăşi a încolţit nu în pofida creştinismului, ci chiar în solul său, datorită lui", afirmă Patriarhia.

În opinia BOR, "ideologia de gen" care descrie ca normalitate o deviaţie psiho-somatică numită "transgenderism" nu constituie miezul unei ştiinţe reale, ci este o artificială construcţie ideatică, aşa-zis culturală, orientată în răspăr cu realitatea, cu logica, cu biologia, cu antropologia, cu ordinea firii structurată de cele două sexe: masculin şi feminin/ feminin şi masculin.

"Obligaţia de a promova 'diversitatea sexuală' în şcoală, de a li se prezenta copiilor ca 'normalitate' posibilitatea aberantă de a-şi schimba genul din masculin în feminin sau 'neutru' (genuri strict gramaticale, nu biologice), dar şi prezentarea unor forme de sexualitate marginală ca 'fireşti' este una total abuzivă şi nocivă pentru formarea intelectuală şi morală a unor tineri care trebuie să se pregătească în anii de acumulări culturale pentru viaţa şi societatea reale, nu utopice, sprijinite pe familia naturală datorită căreia istoria omenească a mers şi merge mai departe", precizează sursa citată.