MENIU

Patriarhia a trecut la concedieri după scandalul legat de tragedia din Colectiv

Patriarhul Daniel

Patriarhia Română a găsit omul vinovat de gafele de comunicare din timpul scandalului legat de tragedia din clubul Colectiv.

Patriarhia Română a decis schimbarea purtătorului de cuvânt, părintele Constantin Stoica fiind înlocuit cu Vasile Banescu, realizator de emisiuni la Trinitas TV.

"Dragi prieteni, din ziua de 16 noiembrie 2015, echipei de la Biroul de presă al Patriarhiei Române i s-a alăturat domnul consilier patriarhal Vasile Banescu, realizator de emisiuni la Trinitas TV, care va prelua responsabilitatea de purtător de cuvânt al Patriarhiei Române", se arată într-un comunicat remis, marți, presei.

Potrivit Patriarhiei, părintele consilier patriarhal Constantin Stoica și părintele consilier patriarhal Ciprian Apetrei își desfășoară în continuare activitatea la Biroul de presă împreună cu părintele inspector eparhial Bogdan Teleanu.

"În viitorul apropiat, la începutul lunii decembrie, intenționam să organizăm o întâlnire informală cu toți colaboratorii din media ai Patriarhiei Române", se mai spune în mesajul citat de Ziare.com.

Înlocuirea părintelui Constantin Stoica are loc după o serie de luări de poziție ale acestuia care au condus la deteriorarea imaginii publice a BOR, mai ales în contextul tragediei de la club Colectiv.

"Iată și o veste bună! Un laic (mirean) a devenit noul purtător de cuvânt al Patriarhiei Române. Așa e, Biserica este formată din cler ȘI popor... Iar dl Vasile Banescu, profesor de religie, realizator TV și intelectual foarte bine echipat, va fi cu siguranță un interlocutor mult mai plăcut și pentru presă, și pentru noi... îi urez mult succes! ", a comentat pe Facebook Teodor Baconschi, potrivit sursei citate.

Mai multe articole despre:
patriarhia română patriarhul Daniel Patriarhia