MENIU

Patiserie de lux dintr-un mall din București, închisă de ANPC - nereguli grave

O patiserie de lux aflată într-unul dintre cele mai mari mall-uri din Capitală a fost închisă de inspectorii ANPC după ce au descoperit nereguli grave. În plus, Autoritatea a aplicat o amendă de 20.000 de lei. 

ANPC a amendat cu 20.000 de lei și a oprit temporar Patiseria Paul din mall-ul bucureștean Promenada, aparținând companiei Moulin D’Or SRL.

”Nu m-aș fi gândit niciodată că secretele patiseriei franțuzești sunt mucegaiul, rugina și, în general, lipsa de igienă. Dacă la dimensiunea acestui operator economic așteptările sunt foarte mari, iată că realitatea le contrazice”, a declarat vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Mihai Culeafă.

Patiserie închisă - nereguli grave. Amendă uriașă aplicată operatorului economic

Echipa de control a sancționat operatorul economic cu amenzi contravenționale în valoare de 20.000 lei, oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a unor produse alimentare neconforme, în valoare totală de 3.700 Lei, precum și oprirea temporară a prestării serviciilor operatorului economic până la remedierea deficiențelor.

Abaterile înregistrate privesc utilizarea unor vitrine frigorifice neigienizate, cu grad mare de uzură, rugină și acumulări de lichide, precum și utilizarea unor grătare de expunere neigienizate corespunzător, prezentând pericolul contaminării produselor expuse pe aceste dispozitive spre comercializare. 

Mai multe articole despre:
patiserie patiserie mall patiserie mall inchisa