MENIU

Pastramă cu E.coli, găsită într-un supermarket din Braşov

Nu mai puţin de 69 de probe prelevate de inspectorii sanitar veterinari din alimente, în perioada 16 mai 2016 - 30 decembrie 2016, au ieşit pozitive la Escherichia Coli (E.coli) verotoxigenă, printre acestea numărându-se şi o probă de pastramă din piept de oaie ce era vândută în supermarket, în judeţul Braşov.

Proba respectivă a fost singura din totalul de 69 cu E.coli care provenea din judeţul Braşov, conform unui comunicat remis astăzi de Autoritatea Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Verificările au fost efectuate în cadrul Planului Naţional de Control pentru determinarea prevalenţei Escherichia Coli verotoxigenă în produse alimentare de origine animală. În total, au fost prelevate şi analizate 1.484 probe, din carne, lapte şi produse derivate.

Probele au fost recoltate din abatoare, magazine alimentare, carmangerii, supermarketuri şi dozatoare de lapte.

„Direcţiile Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor judeţene au efectuat controale oficiale la unităţile în care s-a depistat şi comercializat produsele incriminate şi au dispus măsurile prevăzute în Planul Naţional de Control”, se explică în comunicat. Vedeţi lista completă AICI!

sursa

Mai multe articole despre:
Braşov e.coli pastramă bacteria e.coli