MENIU

Pastila ELECTRONICĂ de slăbit, ultima invenție de peste ocean. Cum va ajuta pilula-minune oamenii care țin dietă

Foto: news.mit.edu

Tehnologia va veni, de acum, și în ajutorul persoanelor care țin dietă. Cercetătorii de la Institutul din Massachusetts au inventat o pastilă electronică care reglează senzația de foame.

Pastila va reduce conexiunile dintre nervii stomacali și creier, tocmai pentru a anula senzația de foame. De altfel, conform savanților, pastila ar putea ajuta chiar și în cazul unor boli, precum obezitatea sau diabetul. Pastila minune a fost deja testată pe porci, iar rezultatele au fost excelente. În prezent, tratamentul este verificat continuu. 

Dispozitivul, care folosește electricitate pentru a stimula producția de hormoni în stomac, ar putea ajuta la ameliorarea stării de greață și la contracararea pierderii poftei de mâncare, scrie Mit news

Hormonii eliberați de stomac, cum ar fi grelina, joacă un rol cheie în stimularea apetitului. Acești hormoni sunt produși de celulele endocrine care fac parte din sistemul nervos enteric, care controlează foamea, greața și senzația de sațietate.

Inginerii MIT au demonstrat acum că pot stimula aceste celule endocrine să producă grelină, folosind o capsulă ingerabilă care furnizează un curent electric celulelor.

În teste pe animale, cercetătorii au arătat că această capsulă „electroceutică” ar putea stimula semnificativ producția de grelină în stomac. Ei cred că această abordare ar putea fi, de asemenea, adaptată pentru a furniza stimulare electrică altor părți ale tractului gastro-intestinal.

„Acest studiu ajută la stabilirea stimulării electrice prin produse electroceutice ingerabile ca mod de declanșare a eliberării hormonilor prin tractul gastro-intestinal”, spune Giovanni Traverso, profesor asociat de inginerie mecanică la MIT, gastroenterolog la Spitalul Brigham și autor principal al studiului. studiu. „Arătăm un exemplu despre modul în care suntem capabili să interacționăm cu mucoasa stomacului și să eliberăm hormoni și anticipăm că acest lucru ar putea fi folosit în alte locuri din tractul gastro-intestinal pe care nu le-am explorat aici.”

Mai multe articole despre:
pastila de slabit dieta stomac senzatia de foame