MENIU

Paște 2023. Lumina Sfântă de la Ierusalim ajunge peste Prut, la Chișinău, cu ajutorul Patriarhiei Române

Paște 2023. Lumina Sfântă de la Ierusalim ajunge peste Prut, la Chișinău, cu ajutorul Patriarhiei Române

Lumina Sfântă de la Ierusalim va ajunge în Republica Moldova cu ajutorul Patriarhiei Române, anunță Mitropolia Basarabiei.

Lumina Sfântă de la Ierusalim care se pogoară la vecernia din ajunul Învierii Domnului va ajunge și anul acesta în Republica Moldova cu ajutorul Patriarhiei Române.

În ajunul Învierii Domnului părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Așezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte va aduce Lumina Sfântă de la Ierusalim.

După ce va ajunge pe Aeroportul Internațional Otopeni, Sfânta Lumină va preluată de o delegație a Mitropoliei Basarabiei care o va duce la Chișinău, în seara zilei de sâmbătă, 15 aprilie, anunță Mitropolia Basarabiei.

Acest eveniment va avea loc cu binecuvântarea, sprijinul și ajutorul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române și a Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, Arhiepiscopul Iașilor, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, transmite Mitropolia Basarabiei.

Sfânta Lumină, adusă de o delegație a Mitropoliei Basarabiei și a Patriarhiei Române, va ajunge la Aeroportul Internațional din Chișinău în seara zilei de sâmbătă, 15 aprilie 2023, unde va fi întâmpinată într-o procesiune solemnă de clerici ai Mitropoliei Basarabiei, sub conducerea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Petru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, împreună cu cei doi ierarhi titulari ai Mitropoliei Basarabiei, Preasfințitul Părinte Antonie, Episcop de Bălți, și Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcop al Basarabiei de Sud.

Ierarhii vor duce Sfânta Lumină la Centrele Eparhiale de unde va fi distribuită în protopopiatele și parohiile din Mitropolia Basarabiei.

Lumina Sfântă de la Ierusalim va ajunge pentru al doilea an consecutiv în Mitropolia Basarabiei cu ajutorul Patriarhiei Române, scrie basilica.ro.