MENIU

Pasajul Unirii se închide traficului începând din 19 iunie, timp de două luni: ce trebuie să știe șoferii

Pasaj Unirii/ Captură video

Încep lucrările la Pasajul Unirii din Capitală. Este vorba despre prima consolidare amplă din ultimii 50 de ani, iar circulația va fi restricționată începând de duminică, 19 iunie. Pasajul este în stare avansată de degradare și pune zilnic în pericol zeci de mii de șoferi care tranzitează zona. Autoritățile promit ca lucrările să fie finalizate până în luna septembrie. De altfel, după renovare, acesta va fi primul pasaj rutier din România cu semnal GSM și sistem de ventilație pentru extragerea noxelor. 

Peste 60.000 de șoferi își pun zilnic viața în pericol trecând prin centrul Bucureștiului. Construit în anii 1986-1987, cu o lungime de aproximativ 800 de metri, Pasajul Unirii a primit un verdict îngrijorător încă din anul 2017. În urma unei expertize tehnice, specialiștii au constatat că s-ar putea prăbuși oricând. 

La sfârșitul acestei săptămâni, pasajul intră, însă, în reabilitare și consolidare completă.

Vor fi refăcuți pereții degradați ai pasajului care se pot desprinde oricând, va fi montat un nou sistem de iluminat și, în premieră pentru acest gen de construcții, în pasaj se va monta un sistem performant de ventilație pentru extragerea noxelor, dar și amplificatoare de semnal GSM.

Pe perioada lucrărilor, traficul în pasaj va fi restricționat. Șoferii care până acum traversau zona prin subteran, vor putea să tranziteze Piața Unirii pe deasupra pasajului.