MENIU

Pasajul Olteniței-Popești Leordeni a fost deschis circulației sâmbătă, la ora 10:00 - Imagini de pe Centura Capitalei

Circulaţia rutieră pe pasajul de la Olteniţei-Popești Leordeni, cel mai mare de tip giratoriu de pe Centura Capitalei, s-a deschis sâmbătă, de la ora 10:00.

Cel mai mare pasaj de tip giratoriu suspendat de pe Centura Capitalei, pasajul de la Olteniței - Popești Leordeni care va reconfigura intersecția DNCB - DN4, a fost deschis circulației sâmbătă, de la ora 10.00.

Pasajul Oltenița este cel de al treilea obiectiv deschis până acum circulației care traversează Centura Capitalei, după pasajul Mogoșoaia, deschis în septembrie 2021 și pasajul Domnești, deschis în noiembrie 2022.

Potrivit șefului CNAIR, Cristian Pistol, în scurt timp urmează să fie deschis și Pasajul Berceni.

Imagini de la deschiderea circulației pe Pasajul Olteniței au fost postate, sâmbătă dimineață, de ministrul Transporturilor - Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

Anunțul a fost făcut de Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

"Circulaţia se deschide, astăzi, pe Pasajul Olteniţa începând cu ora 10.00! Legătura dintre Bucureşti şi Popeşti Leordeni nu va mai intersecta la nivel Centura Capitalei, iar traseul va fi astfel mai sigur şi mai confortabil pentru cei care tranzitează zona. Pasajul Olteniţa este cel mai mare din seria de trei pasaje construite de CNAIR în sudul Capitalei şi are o formă ovoidală spre deosebire de pasajele giratorii de la Domneşti şi Berceni (care au formă rotundă). Cu o lungime de 3,69 km, acest pasaj, construit în zona localităţii Popeşti Leordeni, asigură de acum legături continue pe Centura de sud a Capitalei (între A2 şi A1), dar şi între şoseaua Olteniţei (Bucureşti) şi DN4 (judeţul Ilfov)", a anunțat Pistol.