MENIU

PAS URIAS spre telefoanele flexibile. A fost inventata o baterie revolutionara

Bateria flexibila

Cercetatorii de la Rice University au inventat un tip de acumulator flexibil, foarte subtire si cu o capacitate foarte mare de energie. Tehnologia ar putea fi baza de plecare spre o noua generatie de gadgeturi, mult mai subtiri si cu proprietati uimitoare.

Telefoanele si tabletele din prezent depind de acumulatori, iar acestia au o marime considerabila si o rigiditate data de formula clasica de productie.

 Chiar daca s-au inventat diverse tipuri de ecrane flexibile, transparente si incasabile, acestea nu au putut fi folosite decat intr-o mica masura, si asta din cauza acumulatorilor.

 Cercetatorul James Tour afirma ca noul tip de acumulator include o serie de electrozi cu florura de nichel, de 900 de ori mai mici decat cei folositi in prezent. Iar solutia folosita pentru electroliza este realizata din hidroxid de potasiu ( potassium hydroxide in polyvinyl alcohol).

 Potrivit expertilor, solutia tehnica folosita va permite noilor acumulatori sa se incarce si, la nevoie, sa fie descarcati intr-un timp foarte scurt.

 In plus, ar urma sa fie foarte durabili, pastrand pana la 76% din capacitate chiar si dupa 10.000 de cicluri de incarcare-descarcare.

 Cum vor arata gadgeturile flexibile ce vor include aceste noi baterii, aflati de pe GadgetReport.ro

Mai multe articole despre:
telefon ecran flexibil baterie flexibila